Kitzbüheler Alpen

Mooie tochten - bruisende après-ski - optimaal genieten

Wintersport Kirchberg

Skigebied Kirchberg - Kitzbühel

Ingeklemd tussen de bergtoppen van de Kitzbüheler Alpen bevindt zich het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel. Het sfeervolle Kirchberg dat ook bekend staat om zijn bruisende après-ski is voor velen een vaste uitvalsbasis voor de jaarlijkse wintersportvakantie.

Kirchberg Kitzbühel Ontdek het skigebied
188 km piste totaal
106 km blauwe piste 56 %
66 km rode piste 35 %
16 km zwarte piste 9 %
Dal: 800 m - Top: 2000 m
16 gondels | 28 stoelliften | 9 sleepliften
922 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:25 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Sfeervol en gemoedelijk

De bergen van het skigebied zijn aangekleed met naaldbossen die je tijdens de afdaling voorzien van mooie doorkijkjes een sfeervolle panorama's. Met 170 km piste is dit middelgrote skigebied een perfecte bestemming voor skitochten van dorp naar dorp waarbij je volop keuze hebt uit blauwe en rode pistes. Daarnaast zijn er gemarkeerde skiroutes in alle moeilijkheidsgradaties, een funpark en mooie tiefschnee afdalingen.

Verbinding Skiwelt / Westendorf

Wil je nog meer zien van de Kitzbüheler Alpen, neem dan de uitgebreide Super Ski Card. Met deze (iets duurdere) skipas heb je o.a. toegang tot de pistes van het naastgelegen skigebied Skiwelt. Tussen Kirchberg en Aschau kun je met Ki-West gondel direct de pistes van Westendorf en Brixen im Thale bereiken. Je kunt ook met de auto of skibus in minder dan 10 minuten naar Brixen im Thale rijden. Daar kun je met de gondellift de 280 km aaneengesloten piste van Skiwelt bereiken en bijvoorlbeeld naar Scheffau of Ellmau skiën.

Goede faciliteiten

Bijna 100 kilometer piste is voorzien van sneeuwinstallaties om de condities optimaal te houden. 56 moderne skiliften en gondelbanen zorgen voor perfecte verbindingen en minimale wachttijden. Kirchberg en Kitzbühel onderscheiden zich door alle oefenliften in het dal gratis ter beschikking te stellen. Er zijn evenveel blauwe als rode pistes waardoor beginnende en gevorderde skiërs ruimschoots aan hun trekken komen. Aan de rand van het dorp zijn 2 gondels om het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel te bereiken.

Rodelen of fatbiken

Kirchberg biedt nog meer leuke winterse activiteiten, denk maar eens aan rodelen. De 3,5 km lange rodelbaan is zowel overdag als 's avonds geopend en bevindt zich op de Gaisberg. Wil je eens wat anders, probeer dan een fatbike tour, boogschieten of een sneeuwscooter tocht. Heb je 's avonds nog energie over dan kun je lekker bowlen in de Arena365 of kegelen in Kegelbahn Unterm Rain in Kirchberg.