Vrouw computer

Corona update

Veilig op vakantie in Kirchberg

Corona informatie Kirchberg

Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in Kirchberg. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Geld-terug garantie? jazeker

Dit winterseizoen zijn Nederlandse reisorganisaties extra flexibel als het gaat om geld-terug-garanties omtrent COVID-19. Zo heb je bij de volgende organisaties recht op je geld terug als een skigebied in lockdown moet gaan. 

Geld-terug garantie i.v.m. covid heb je bij:

Corona maatregelen Oostenrijk

 • Oostenrijk is deze winter open! Er kan lekker geskied worden maar er zijn natuurlijk wel maatregelen.  
 • Lees de eisen van Oosterrijk ten aanzien van jouw vaccinatiestatus op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk
 • Vanaf 24 januari vervalt de quarantaineplicht voor Nederlanders die géén boosterprik hebben gehad.
 • Een negatieve PCR test blijft verplicht maar niet als je de boosterprik hebt gehad.
 • FFP2-maskers zijn overal verplicht (skilift, horeca etc.)
 • Vanaf 8 november geldt 2G, dus je moet gevaccineerd óf genezen zijn vanaf 12 jaar en ouder.  De verplichting geldt voor alle skigebieden, liften en horeca. 
 • Een negatief testbewijs is dus niet meer genoeg.
 • Vanaf januari 2022 accepteert Oostenrijk het Janssen-vaccin (1 prik) niet meer als volledige vaccinatie. Je moet een boosterprik hebben gehad of zijn genezen van corona maximaal 6 maanden geleden.
 • Het 2G-bewijs wordt bij de koop van de skipas gecontroleerd, hetzij door het skigebied of door een ander die de skipas verstrekt (bv. een hotelier).
 • Meerdaagse skipassen en seizoenspassen zijn geldig voor dezelfde tijdsduur als het coronabewijs. De controle gebeurt door de skigebieden zelf, maar verloopt steekproefsgewijs. Van een herhaaldelijke controle bij het toegangspoortje voor de lift zou geen sprake zijn.

Komend skiseizoen mogen exploitanten van skiliften alleen mensen vervoeren die zijn ingeënt tegen Covid-19 of recent de ziekte hebben doorgemaakt. De mondkapjes moeten van medische FFP2-kwaliteit zijn. Verder is besloten dat après-ski onder voorwaarden is toegestaan. Voor de meest actuele informatie, check de website van de Rijksoverheid. Voor de terugreis naar Nederland is er geen testbewijs of quarantaine noodzakelijk.

Meer informatie voor toeristen lees je op de site van de Oostenrijkse overheid - www.bmlrt.gv.at

Actueel reisadvies Nederlandse overheid (kleurcode)
Bekijk de actuele kleurcode op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk

Regel zoveel mogelijk online

 • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
 • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
 • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

VEILIGHEID IN HET WINTERSEIZOEN!

Boekingszekerheid Kirchberg

Voor uw wintervakantie bieden de verhuurbedrijven in de Kitzbüheler Alpen u daarom verschillende annuleringsgaranties aan. Voor de zekerheid raden wij u aan een reisverzekering af te sluiten voor het komende winterseizoen. Hiermee bent u verzekerd voor een mogelijke Covid-19 ziekte, maar ook voor andere onverwachte ernstige ziekten.

Accommodaties in corona tijd

De meeste hotels, B&B's en vakantieappartementen zijn deze winter geopend. Alle accommodatie-aanbieders voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen om de grootst mogelijke veiligheid voor de gasten te garanderen.

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

 • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
 • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
  Lees meer op www.anvr.nl