Vrouw computer

Corona update

Veilig op vakantie in Kirchberg

Corona informatie Kirchberg

Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in Kirchberg. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Regel zoveel mogelijk online

 • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
 • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
 • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

VEILIGHEID IN HET WINTERSEIZOEN!

Boekingszekerheid Kirchberg

Voor uw wintervakantie bieden de verhuurbedrijven in de Kitzbüheler Alpen u daarom verschillende annuleringsgaranties aan. Voor de zekerheid raden wij u aan een reisverzekering af te sluiten voor het komende winterseizoen. Hiermee bent u verzekerd voor een mogelijke Covid-19 ziekte, maar ook voor andere onverwachte ernstige ziekten.

Accommodaties in corona tijd

De meeste hotels, B&B's en vakantieappartementen zijn deze winter geopend. Alle accommodatie-aanbieders voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen om de grootst mogelijke veiligheid voor de gasten te garanderen.

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

 • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
 • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
  Lees meer op www.anvr.nl

Boekingsvoorwaarden per reisaanbieder

*Alleen geldig voor zonvakanties

Sunweb voorwaarden

Bij Sunweb kun je niet gratis annuleren maar je kunt er wel flexibel omruilen. Ook biedt Sunweb andere zekerheden en prijsgaranties. 

Prijsgarantie

Mocht jouw vakantie door Sunweb geannuleerd worden in verband met het coronavirus, zorgen Zij er uiteraard voor dat je je geld niet kwijt bent. Recentelijk hebben zij de prijsgarantie geïntroduceerd. Zij zorgen ervoor dat je dezelfde vakantie volgend jaar nog een keer kunt boeken voor exact dezelfde prijs dankzij onze prijsgarantie. Ze hopen je hiermee zekerheid en rust te bieden.

Lees meer op Sunweb.nl

* lees de voorwaarden

TUI voorwaarden

Bij TUI kun je niet gratis annuleren. Wel is er een versoepelde omruilgarantie

Lees meer op TUI.nl
 • ANVR en SGR
 • Gratis annuleren tot 6 weken voor vertrek*

* lees de voorwaarden

Summit Travel voorwaarden

Bij Summit Travel kun je gratis annuleren tot 6 weken voor vertrek voor een geselecteerd aantal accommodaties. De regeling geldt niet voor meegeboekte vluchten.

Lees meer op Summittravel.nl

Overige informatie over Summit Travel

Bekijk reisaanbod

Bizztravel voorwaarden

Bizztravel biedt geen gratis annuleren maar heeft wel een prijsgarantie-regeling

Lees meer op Bizztravel.nl

* geldt niet voor alle accommodaties (wordt per accommodatie aangegeven)

Snowtime voorwaarden

Snowtime heeft voor de meeste accommodaties de annuleringsvoorwaarden weten te versoepelen. Dit betekent dat je vaak nog tot 5 weken voor aankomstdatum je reis kosteloos kan annuleren! Om het makkelijk te maken, staan de voorwaarden vermeld bij de desbetreffende accommodaties. Zo kun je in één oogopslag zien wat de annuleringstermijn is van jouw favoriete accommodatie.

Lees meer op Snowtime.nl

Overige informatie over Snowtime

Bekijk reisaanbod

 

Wintertrex voorwaarden

Bij Wintertrex geldt voor boekingen gedaan tussen 20-3-2020 en 30-9-2020: "Gratis annuleren geldig tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de reis."

Wanneer de accommodatie of alle in de skipas inbegrepen skigebieden zijn gesloten, kun je je vakantie gratis annuleren. Dat geldt ook bij een negatief reisadvies van het RIVM of als de reis niet mogelijk is omdat het vakantieland de grenzen heeft gesloten. Ook wordt gegarandeerd terugbetaald en zijn alle betalingen bij faillissement verzekerd. Verder biedt Wintertrex nog steeds gratis omboeken tot 6weken voor reisbegin. 

Lees meer op Wintertrex.nl
 • ANVR en SGR

Prijsvrij voorwaarden

Bij Prijsvrij kun je niet gratis annuleren, wel is omboeken mogelijk. 

Lees meer op Prijsvrij.nl
 • ANVR en SGR

Vakantiediscounter voorwaarden

Vakantiediscounter biedt geen gratis annuleren - omboeken is wel mogelijk. Wanneer je niet in onzekerheid wilt blijven zitten, kun je ervoor kiezen zelf te annuleren. Houd er rekening mee dat dit op eigen kosten is. Enkel wanneer de reis door de reisorganisatie wordt geannuleerd, kan dit zonder kosten. Ook van een voucher is geen sprake indien je zelf annuleert; deze wordt ook enkel verstrekt wanneer de reisorganisatie zelf overgaat tot annuleren.

Lees meer op Vakantiediscounter.nl

Kras voorwaarden

Kras hanteert versoepeld omruilgemak:

 • Gratis, tot 7 dagen voor vertrek*
 • Wijzig de datum, bestemming of reisgezelschap
 • Geldig hele seizoen en tot 2x te gebruiken
 • Repatriëringsgarantie

* voor rondreizen (inclusief fly-drives, singlereizen), busreizen, actieve vakanties (inclusief reizen o.b.v. eigen vervoer, fiets- en wandelvakanties) en rivercruises geldt dat omruilen mogelijk is tot 21 dagen voor vertrek.

Lees meer op Kras.nl
 • ANVR en SGR

Belvilla voorwaarden

Bij Belvilla kun je niet zomaar gratis annuleren. Wel bieden zij een voucherregeling.

Van de Belvilla.nl website: "Wanneer wij jouw boeking hebben moeten annuleren wegens geldende beperkingen opgelegd door de overheid / autoriteiten, een zogenaamde overmachtsituatie, ontvang je een Corona-voucher waarmee je een nieuwe vakantie kunt boeken. Dit voucher is 3 jaar geldig. Als je de voucher niet gebruikt, kan je 6 maanden na de uitgiftedatum van de voucher een terugbetaling aanvragen."

Lees meer op Belvilla.nl

Chalet.nl voorwaarden

Als Chalet.nl de door jou geboekte reis niet kan leveren vanwege de maatregelen in verband met het corona-virus, wordt de boeking geannuleerd volgens de ANVR-voorwaarden en heb je daarmee gewoon recht op een retournering van de reissom.

Lees meer op Chalet.nl

Overige informatie over Chalet.nl

Bekijk reisaanbod
 • TIP: Selecteer 'Gratis annuleren' in het accommodatie-filter voor accommodaties die u gratis kunt annuleren

 

Booking.com voorwaarden

Er zijn veel accommodaties op Booking.com die je gratis kunt annuleren. Klik op 'Toon alleen accommodaties met gratis annuleren' boven de filteropties voor accommodaties die je gratis kunt annuleren. In sommige plaatsen en gebieden geldt gratis annuleren soms wel voor 60 tot 70 % van alle accommodaties - genoeg keuze dus.

Lees meer op Booking.com

Overige informatie over Booking.com

Bekijk reisaanbod